به گزارش گذراقتصاد، حمیدرضا بهمن آبادی با تاکید بر اینکه کشور ما در رابطه با احداث نیروگاههای تجدیدپذیر از پتانسیل خوبی برخوردار است، گفت: باید با کمک همدیگر مشکل صنعت را حل کنیم و استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر را مدنظر قرار دهیم.
رئیس گروه سرمایه گذاری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق ساتبا تاکید داشت: کشور ما در رابطه با احداث نیروگاههای تجدیدپذیر پتانسیل خوبی دارد و از لحاظ تابش آفتاب و سرعت باد در وضعیت خوبی قرار دارد بنابراین باید از این نعمت در رابطه با احداث نیروگاههای خورشیدی و تجدیدنظر استفاده شود.
وی افزود: مدلها و پیشرانههای توسعه برق تجدید پذیر و پاک وجود دارد و برای احداث و همچنین خرید برق از سرمایه گذاران برنامههای خوبی صورت گرفته به طوری که در رابطه با خرید تضمینی برق قیمت خرید تا ۲۰کیلووات و کمتر ۲۵ هزار ریال، بین ۲۰ کیلووات تا ۲۰۰ کیلووات نیز با قیمت ۲۲ هزار ریال خرید میشود، نیروگاههای برق آبی نیز روی خطوط انتقال ۱۵ هزار ریال و جریانی ۱۹ هزار ریل خریداری میشود که این نرخها مربوط به سال گذشته میباشد.
بهمن آبادی در رابطه با وضعیت انرژیهای تجدیدپذیر و پاک در کشور گفت: در حال حاضر ۴۹ درصد از نیروگاه خورشیدی، ۲۷ درصد از باد، ۱۵ درصد از نیروگاه انشعابی و ۷ درصد از برق آبی استفاده میشود.
وی گفت: طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان از سال ۱۴۰۲ اگر صنایعی که بیشتر از دیماند یک مگاوات مصرف دارند باید معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان باید در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد افزایش یابد.
بهمن آبادی افزود: صاحبان صنایع مقدار افزایش تولید برق از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر را میتوانند از طریق سازمان بورس به فروش برسانند یا در صورت افزایش مصرف بدون نیروگاههای تجدیدپذیر وزارت نیرو مکلف است که مقدار اضافه مصرف را با نرخ آزاد با صنایع محاسبه نماید.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد ۸۸ صنایع با ظرفیت ۳ هزارو ۷۵۵ مگاوات برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر پروانه کسب نموده که از این تعداد ۶ نیروگاه به بهره برداری رسیده و مقدار ۴۴ مگاوات برق را تولید میکنند.
شهرکها موظف به در اختیار گذاشتن زمین برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر شدند
رئیس گروه سرمایه گذاری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق ساتبا در رابطه با شهرکهای صنعتی اظهار داشت: این شهرکها موظف شدند که زمین را در اختیار صنایع قرار دهند تا صنایع نیروگاههای تجدیدپذیر احداث نمایند و شرایط اخذ مجوز برای احداث نیروگاهها نیز به سهولت در نظر گرفته شود.
وی افزود: احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در شهرکهای صنعتی و زمین شخصی تا سقف یک مگاوات انجام میشود که بعد از احداث برق تولیدی مازاد آنها نرخ پایه ۲۲ هزار ریال خریداری میشود.
بهمن آبادی ادامه داد: ظرفیت خوبی که انجام گرفت عرضه برق نیروگاه تجدیدپذیر در بورس سبز انرژی میباشد که در حال حاضر ۶۰ نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۴۶۰ مگاوات در بورس عرضه میشود که ارزش معامله آن حدود ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان میباشد.
وی گفت: در حال حاضر طبق ماده ۱۲ رفع موانع تولید تعداد ۱۲۲ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳ هزار و ۹۰۰ مگاوات در حال احداث میباشد که ۱۴ نیروگاه با ظرفیت ۶۳ مگاوات به بهره برداری رسیده است.
رئیس گروه سرمایه گذاری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق ساتبا در رابطه با صادرات برق تجدیدپذیر نیز تصریح کرد: سرمایه گذار با تولید بیش از ۱۰۰ مگاوات میتواند اقدام به احداث نیروگاه نماید و بعد از آن برق خود را طبق ضوابط صادر نماید.
وی افزود: در حال حاضر احداث سامانههای ۵ کیلوواتی خورشیدی طرح حمایتی طبق تفاهم پنج جانبه با کمیته امداد، بسیج سازندگی، بهزیستی، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم وزارت نیرو و ساتبا منعقد شده است.
بهمن آبادی تاکید داشت: فرآیند احداث نیروگاه تجدید پذیر شامل انتخاب مدل سرمایه گذاری، ارزیابی توان مالی، اخذ پروانه احداث، مجوزهای تملک زمین و محیط زیست و در نهایت احداث و بهره برداری میباشد که این پروسه ساده و کوتاه مدت بوده و میتواند ظرف مدت کوتاهی به بهره برداری برسد.
برگزاری سمینار اینداست سولار
در ادامه محمود کریمی عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان و تامینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر (ساتکا)، از برگزاری سمینار اینداست سولار در خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه خبر داد و گفت: انجمن ساتکا از انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر شکل گرفته که سازندگان شامل؛ تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر مانند پنل خورشیدی، اینورتر خورشیدی، کابل سولار، استراکچر و…، تامین کنندگان کالا شامل؛ تامین کنندگان تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر نیز شامل شرکتهای پیمانکار، مشاور، توسعه دهنده میباشد.
کریمی تاکید داشت: برگزاری این سمینار به صورت عمومی بوده، اما در هر ماه یک کارگاه سه روزه و به صورت تخصصی در تهران برگزار میشود که آموزشهای تخصصی برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر در آنجا ارائه میشود و هدف از برگزاری این سمینارها تمرکز بر احداث نیروگاهها در صنایع کوچک و متوسط و همچنین صنایع بزرگ میباشد.