به گزارش گذراقتصاد، قاسم نودهفراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران و مشاور رئیس جمهور در امور اصناف، امروز (چهارشنبه ۷ خرداد) در گردهمایی زنجیره ارزش صنعت قطعات خودرو همزمان با مراسم استقبال از افتتاح بیستمین دوره نمایشگاه بین المللی قطعات، لوازم و مجموعه خودرو، گفت: این نمایشگاه فرق اساسی با نمایشگاههای سال گذشته دارد. با هدف نمایش توانمندی و ظرفیت فعالان بخش خصوصی برای اولین بار برگزار میشود.
وی گفت: در سال سرمایه گذاری برای تولید، باید به خودکفایی قطعات لوازم یدکی برسیم.بیش از ۳ میلیون واحد صنفی در کشور فعالند که از این حجم فعال صنفی حدود ۶۰۰ هزار واحد تولیدی کوچک در حوزه اصناف فعال هستندو این تعداد واحدهای تولیدی چرخ تولیدات در کشور را به چرخش در میآورند.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: باید مشکلات نظام صنفی از طریق اتحادیهها و همکاری سایر دستگاهها حل شود و برای این اقدام برنامههای لازم در حال اجراست.
مشاور رئیس جمهور در امور اصناف، گفت: تجمیع ظرفیتهای موجود در زنجیره ارزش قطعات خودرو یکی از اهداف اصلی برگزاری این نمایشگاه است.
وی با اشاره به اهداف توسعه ای در بخش تولید، گفت: اتاق بازرگانی و اتاق تعاون و اتاق اصناف با برگزاری جلسات پیگیر مشکلات و همراه برای حل این مشکلات از دولت است چراکه مشکلات حوزه باید از طریق خودمان حل شود.
نوده فراهانی، تاکید کرد: باید برای توسعه بیشتر در بخشهای تولیدی از توان دولت استفاده شود و حمایت از تولید کنندگان کوچک با توجه به اشتغالزایی یا صرف هزینه کمتر باید به طور جدی مورد توجه قرار بگیرد.
مدیرکل دفتر خدمات فنی ـ مهندسی وزارت صمت، اظهار کرد تا امروز حدود ۷۵۰ هزار شناسه در قطعات خودرو ایجاد و میلیونها کد رهگیری بر قطعات خودرو سوار شده است.
صیرفی کارشناس امور کسب و کار در ادامه این مراسم گفت: زنجیره ارزش قطعات خودرو یکی از با ارزشترین زنجیرهها در بخش تولید است.
وی گفت: ایجاد شفافیت بین دولت و تولید کننده و توزیع، راهکار اساسی برای تکمیل زنجیره ارزش قطعات خودرویی است.
به گفته کارشناس امور کسب و کار، تکمیل زنجیره ارزش افزوده قطعات خودرو یک گام برای دستیابی به توسعه پایدار در بخش تولید و رسیدن به اهداف است.
وی تاکید کرد: توسعه تولید داخلی نیاز به سرمایه گذاری دارد و برای دستیابی به این هدف باید ظرفیت ها در بخش های تولیدی شناسایی و معرفی شود.
ایجاد شناسه برای قطعات یدکی خودرو
حمید محلهای، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت، گفت: شناسه کالا برای قطعات یدکی یکی از کارهای سخت بود که با کمک اتحادیه قطعات خودرویی ایجاد شد.
وی گفت: حدود۷۵۰هزار شناسه در قطعات خودرو ایجاد شد و میلیونها کد رهگیری یر روی قطعات خودرو سوار شده است.
وی به برخی مشکلات در این بخش اشاره کرد و گفت: دیدگاه تعمیر قطعات یدکی برای تعمیر خودرو و خدمات پس از فروش دو موضوع مهم است که همچنان جای کار دارد و در این بخش با توجه به فضای رقابتی و توسعهای نیاز به همکاری بیشتر اعضای این صنف دارد.
محلهای ادامه داد: قطعا حرکت در این مسیر چالشها و نقاط ضعف دارد که با هم اندیشی و همراهی با اتحادیه قطعات خودرویی میتوانیم به توسعه بیشتر و پایدار در این بخش برسیم.