• امروز : پنج شنبه - ۸ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 November - 2024
2
سرگردانی متقاضیان در آخرین ماه سال

رکود تورمی در بازار مسکن اسفند ماه

  • کد خبر : 1409
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۵:۰۰
رکود تورمی در بازار مسکن اسفند ماه
در حالی به روز‌های انتهای سال نزدیک می‌شویم که ماجرای ناتمام گرانی مسکن در سال جاری همچنان ادامه دارد.

به گزارش گذر اقتصاد، بازار اجاره مسکن در آخرین ماه سال جاری با توجه به افزایش تقاضا از حرکت نایستاده و هرروز نرخ اجاره خانه در مناطق تهران تغییر می کند.

به گفته کارشناسان، بازار مسکن این روزها در شرایط رکود تورمی قرار دارد که باعث شده بسیاری از افراد دست از خرید و فروش بردارند.

مشاهدات میدانی حاکی از آن است که نرخ‌های اجاره در برخی از محلات استان تهران رشد داشته اما رکود در بازار خرید و فروش مسکن باعث شده که قیمت‌ ها در این بازار شکسته شود.

دلیل بی ثباتی اجاره مسکن در تهران

احمدی یکی از متقاضیان اجاره مسکن که در محله پیروزی به دنبال واحد مسکونی است به گذر اقتصاد می گوید: قیمت‌ اجاره در محله پیروزی افزایش داشته شده است و مالکانی که در یک ماه پیش واحد خود را برای اجاره گذاشته بودند یا افزایش قیمت را در پیش گرفته اند و یا ترجیح می دهند در حال حاضر خانه هایشان خالی بماند.

بازار اجاره مسکن نابه سامان شده است و از سوی دیگر تعداد فایل‌های اجاره در بین مشاوران املاک بسیار کاهش یافته است و همین موضوع باعث شده که نتوانیم واحد مناسبی برای اجاره کردن پیدا کنیم.

همچنین حق یکی از مشاوران املاک که در مرکز تهران بنگاه املاکی دارد به گذر اقتصاد می گوید: بسیاری از صاحبان خانه بدنبال حفظ سرمایه خود اقدام به افزایش اجاره بها کرده اند چراکه نوسان در اقتصاد کشور به بازار مسکن هم سرایت کرده و همین موضوع باعث شده است که بازار اجاره با مشکل روبرو شود.اما در بازار خرید و فروش مسکن بر خلاف بازار اجاره به دلیل آنکه میزان معاملات کاهش یافته، قیمت‌ها شکسته شده و شاهد آن هستیم که نرخ‌ تورم در مسکن کمی کاهشی شده است.

فروشندگان تمایلی به فروش مسکن ندارند

سعید لطفی عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور در گفت وگو با گذر اقتصاد گفت: هرچه سریعتردولت باید برای کنترل قیمت‌ها در بازار مسکن اقدام به افزایش تولید و عرضه مسکن کند تا بازار شرایط مناسبی را هم برای خرید و هم برای اجاره فراهم کند. امروز بازار اسفند در شرایط رکود تورمی قرار دارد و تجربه هم نشان داده است که در فرودین ماه شاهد افزایش قیمت مسکن هستیم.

او تصریح داشت: نوسانات اقتصادی باعث شده که بسیاری از فروشندگان تمایلی به فروش واحد مسکونی اجاره ملک خود نداشته باشند.در حال حاضر هیچ معامله‌ای انجام نمی‌شود و بسیاری از فروشندگان مسکن هم از فروش منصرف شده و همین امر باعث شده که بازار مسکن در شرایط رکود تورمی قرار گیرد.

تورم نقطه به نقطه مسکن کاهش یافته است

جدیدترین آمار ارائه شده در خصوص تورم کالا‌ها و خدمات نشان می‌دهد در بهمن ماه ۱۴۰۱، تورم ماهیانه مسکن در کل کشور به ۲.۳ درصد رسیده است. این رقم در دی ماه امسال ۲.۸ درصد بود که آمار از افت ۰.۵ درصدی سرعت رشد قیمت مسکن حکایت دارد.

تورم نقطه به نقطه مسکن هم که تغییر قیمت در مقایسه با ماه مشابه سال قبل را نشان می‌دهد از افزایش ۴۱.۷ درصدی حکایت دارد. ماه گذشته این شاخص ۳۹.۵ درصد بود؛ بنابراین در این بخش با افزایش ۲.۲ درصدی تورم مسکن کل کشور مواجه بوده‌ایم.

همچنین رشد قیمت مسکن کل کشور در ۱۲ ماهه منتهی به بهمن ماه ۱۴۰۱ به ۳۴.۸ درصد رسیده که در مقایسه با ۳۳.۷ درصد ماه گذشته، رشد ۱.۱ درصدی را نشان می‌دهد.

در بخش اجاره بها نیز طبق اعلام مرکز آمار شاخص قیمت ماهیانه، نقطه به نقطه و سالیانه در بهمن ماه ۱۴۰۱ به ترتیب ۲.۳ درصد، ۴۱.۶ درصد و ۳۴.۷ درصد بوده است.

بررسی وضعیت بازار مسکن کل کشور در ۱۰ ماه گذشته حاکی از آن است که رشد ماهیانه قیمت مسکن در اردیبهشت ۲.۵ درصد، خرداد ۲.۳ درصد، تیرماه ۳.۸ درصد، مردادماه ۲.۸ درصد، شهریورماه ۳.۵ درصد، مهرماه ۶.۱ درصد، آبان ۳.۷ درصد، آذر ۲.۸، دی ۲.۸ و بهمن ۲.۳ درصد بوده است.

میزان افزایش ماهیانه نرخ اجاره در کل کشور نیز در اردیبهشت ۲.۵ درصد، خرداد ۲.۳ درصد، تیر ۳.۸ درصد، مرداد ۲.۹ درصد، شهریور ۳.۵ درصد، مهر ۶.۱ درصد، آبان ۳.۷ درصد، آذر ۲.۸، دی ۲.۸ و بهمن ۲.۳ درصد اعلام شد.

کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.