به گزارش گذراقتصاد، رشد اقتصادی نیازمند سرمایه گذاری مادی و معنوی است. بدون رشد، توسعه معنا پیدا نمیکند و برای دستیابی به این امر مهم ضرورت دارد زمینه سرمایه گذاری کم ریسک تر در کشور فراهم شود. تولیدکنندگان فعال در بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی، خدماتی و… به لحاظ مالی وابسته به منابع مالی بانکها بوده و در این حوزه بانکها باید همراهی کنند.
محمدجعفر ایرانی، عضو هیأتمدیره بانک توسعه تعاون با بیان اینکه رقابت بین تولیدکنندگان در داخل برای کشور ارزش افزوده ایجاد نمیکند، گفت: در صادرات رقابت واقعی رقم میخورد. صادرات در جغرافیایی بزرگتر برای موفقیت در میدان رقابت تولیدکننده را وادار به خلاقیت و نوآوری میکند.
وی افزود: خلق فرصت و کاهش هزینه تمام شده به ویژه برای شرکتهای کوچکتر امری ضروری است. به طور قطع هزینه تولید برای رفتن به سوی صادرات باید کاهش پیدا کند.
عضو هیأتمدیره بانک توسعه تعاون ادامه داد: تحقق بخشی از این مساله با مدیریت تولیدکننده و بخشی هم با همراهی دولت شدنی است.
وی تاکید کرد: صادرات منجر به افزایش مهارت شده در حالی که در شرایط تحریم از پیشرفتهای دنیا غافل ماندیم. ادبیات تجارت باید بهروز شود و با همراهی بخش خصوصی میتوان از شرایط دشوار تحریمی عبور کرد.
عضو هیأتمدیره بانک توسعه تعاون در پایان سخنان خود به حوزههای پر ریسک تولید اشاره کرد و گفت: ریسکهای مختلفی برای صادرات وجود دارد اما مهمترین آنها در کشور ریسک روابط سیاسی، ریسک تصویب قوانین، ریسک بازار ارز و ریسک لجستیک است تا محصولی از مبدا به مقصد برسد.
دروازههای جدید برای سرمایه گذاری
پیمان پژوهنده، دبیر همایش فرصتهای تجاری و سرمایه گذاری با محوریت صادرات با اشاره به اهداف، گفت: ما با تمام تحریمها و خودتحریمیها جنگیدهایم و فرصتهایی جدیدی خلق کردهایم. به طور قطع در ادامه این رویه تلاشها استمرار داشته و بازارهای بیشتری بهدست خواهیم آورد.
وی با اشاره به حضور تجار خارجی در کشور، اظهار کرد: کشورهای عمان، لبنان، قطر، امارات، روسیه، پاکستان، افغانستان، عراق، ازبکستان و… به دنبال گسترش مراودات تجاری با ایران هستند که این امر افقی روشن پیشروی تولیدکنندگان داخلی خواهد بود و آورده مطلوبی برای اقتصاد به همراه دارد.
وی تاکید کرد: با تعامل و تبادل نظر، میتوان دورازههای جدیدی را به روی کشور گشود.
وی با بیان اینکه کشورهای همسایه در منطقه، بازار خوبی برای تولیدات کشور است، یادآور شد: باید تلاش کنیم سهم کشور را از این بازار پس بگیریم و این میسر نمیشود مگر با کاهش هزینههای حملونقل، همراهی نهادها در کاهش هزینهها و حمایت از تولید داخل.
پژوهنده در بخش پایانی اظهارات خود تأکید کرد: رویکرد صادرات محور، در سرمایه گذاری برای تولید اقتصاد کشور را نجات داده و رشد اقتصادی پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه را محقق میکند.