• امروز : یکشنبه - ۱ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 22 June - 2025
1

تجهیز تا استفاده از ظرفیت ها و دانش علمی در سازمان نقشه برداری کشور/ضرورت ترسیم  نقشه توسعه ۱۴۳۰

  • کد خبر : 3641
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۸
تجهیز تا استفاده از ظرفیت ها و دانش علمی در سازمان نقشه برداری کشور/ضرورت ترسیم  نقشه توسعه ۱۴۳۰
رئیس سازمان نقشه برداری کشور، گفت: تجهیزات و قابلت‌ها و ظرفیت‌ها و دانش علمی و سامانه‌های زیرساختی و مجموعه قوانین توانسته بستر خدمت صادقانه برای نیرو‌های فعال این سازمان فراهم کند.

به گزارش گذر اقتصاد، سید اسکندر صیدایی امروز (چهارشنبه ۷خرداد) در مراسم گرامیداشت روز ملی نقشه برداری، گفت: امروز روز ملی نقشه برداری تعیین شده است. نقشه برداری هم علم و هم هنر است و نقشه برداران با تکنیک و علاقه حرفه‌ای حضور پررنگ دارند و موجب توسعه پایدار کشور را فراهم می‌کنند.

معاون سازمان برنامه و بودجه کشور تأکید کرد: این حرفه با عملیاتی شدن اندیشه نقشه برداران در کشور می‌تواند رشد و توسعه اقتصاد را رقم بزند.

وی تصریح کرد: تجهیزات و قابلت‌ها و ظرفیت‌ها و دانش علمی و سامانه‌های زیرساختی و مجموعه قوانین توانسته بستر خدمت صادقانه برای نیرو‌های فعال این سازمان فراهم کند.

صیدایی ادامه داد: رصد تغییرات سطح زمین به وسیله ایستگاه‌های متعدد که در تمام نقاط کشور قرار دارد به وسیله تجهیزات نوین ثبت می‌شود و داده‌هایی را در بخش‌های مهم مانند فرونشست‌های زمین در قالب اطلس فرونشست جمع آوری و کاهش خطرات وهشدار‌ها فراهم می‌کند.

رئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: سازمان با ایجاد سامانه زیرساخت اطلاعات مکانی، بستر را برای ۲۵ هزار لایه از اطلاعات را در دسترسی سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف جهت اطلاع رسانی در راستای توسعه پایدار کشور قرار داده است.

معاون سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: دانش و تخصص کاربردی در این سازمان موجب می‌شود بیش از بیش این نوع اطلاعات در توسعه پایدار کشور سهم و نقش بزرگ داشته باشد.

گاهی از کار سازمان نقشه برداری غفلت می‌شود

علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز درادامه این مراسم گفت: گاهی از کار سازمان نقشه برداری غفلت می‌شود و با توجه به اهمیت فعالیت، این سازمان به حاشیه می‌رود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: زمانی که موضوع فرونشست به یک بحران بزرگ تبدیل شده است آیا حوزه اختیارات سازمان نقشه برداری برای کاهش این نوع مشکلات نیز بیشتر شده است؟

آقامحمدی تاکید کرد: اهمیت فعالیت این سازمان بیش از گذشته باید به همه نشان داده شود و سازمان باید نقشه‌های نکشیده را ترسیم کند. تهدیدات امنیتی و محیط زیستی، تهدیدات بزرگی است و باید فضا برای فعالیت این سازمان در راستای حفظ وضعیت زمین‌های کشورمان بیشتر شود.

رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر معظم انقلاب، ادامه داد: سیاست نقشه کشی نیاز به انسجام بیشتر دارد. ماهنوز نقشه آمایشی نداریم و ارتباط مناطق مختلف کشور با سایر کشور‌ها نیاز است. فرونشست زمین در سراسر کشور به حدی است که نیاز به تجهیز شدن سازمان به داده‌ها و آمار‌های درست در راستای تحقق برنامه‌های کاهش این بحران دارد.

وی گفت: امروز استفاده از هوش مصنوعی در راستای شناسایی ضعف‌ها و رفع مشکلات ناشی از اثرات طبیعی و غیر طبیعی بر سرزمینمان یک ضرورت است.ما به جای اینکه نیروی انسانی و بیمه دهنده را افزایش دهیم و امکان رشد صندوق‌ها را فراهم کنیم، شرکت‌های زیان‌ده در صندوق‌های بازنشستگی را افزایش می‌دهیم.

به گفته این مسئول؛ اصل ۴۴ باید به یک اصل اجرایی تبدیل و منجر به آزاد شدن اقتصاد شود.

آقای محمدی در این راستا سوالاتی را نیز مبنی بر اینکه امروز سرمایه بانک‌ها چه میزان است؟ و توصیح بدهند اصلاً کفایت سرمایه دارد؟ مطرح کرد و گفت: ما باید مأموریت اقتصادی بدهیم و از آن کار تحویل بگیریم. این افق ۱۴۳۰ یک افق روشن، واضح و پر امکان است و نیازمند تلاش همه ما برای ترسیم و تحقق است.

آقا محمدی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در شهر تهران، گفت: به واسطه اطلاعاتی که سازمان نقشه برداری می‌تواند در اختیار سایر سازمان‌ها قرار دهد مکان‌ها برای ساخت و ساز، تولید برق، آبخیزداری و سایر خدمات شناسایی و مورد استفاده قرار بگیرد.

وی تاکید کرد برنامه چشم انداز ۱۴۳۰در حال تنظیم است و در این مسیر دو امکان خوب در اختیار است، یکی نیرو و نسل جوان و مسئله دوم انرژی فسیلی است.

آقا محمدی گفت: دو میلیون میلیارد ارزش سهام عدالت برای ۶۰ میلیون ایرانی است. این‌ها دست دولت است و این وضعیت اقتصاد را به بیراهه کشانده است.

وی گفت: ارزش سهام نفت ۲۲درصد از سوی دولت اعلام شده چرا همین افزایش برای سایر ظرفیت‌هایی که می‌تواند در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد مورد توجه نیست.

رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر معظم انقلاب در ادامه عنوان کرد که اجازه بدهید سهام عدالت کار خودش را انجام بدهد و سرمایه گذاران به طرف سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور برود نه اینکه تمام راه‌های منتهی به رشد اقتصادی بسته و در اختیار دولت قرار دارد.

وی گفت: امروز کشور زمانی برای فکر کردن ندارد چرا برای اجرای اصل ۴۴ اینقدر زمان نیاز است؟ چقدر باید تاوان همین اهمال کاری‌ها را بپردازیم. تامین مالی هزینه‌های کشور از کجاست؟ این برای کشور خیلی هزینه است پس باید با مشارکت مردم و خصوصی سازی از این مشکل گذشت.

رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر معظم انقلاب، تاکید کرد که اگر تا ۱۴۳۰ اقتصاد با همین روش پیش برود و تنها رشد ۸درصدی در اقتصاد دلشته باشیم در مجموع کل اقتصاد ۷ برابر می‌شود و قطعا با این رقم نمی‌توان حرفی برای گفتن داشت.

وی تصریح کرد چرا از معادن، ذخایر و صنایع استفاده نمی‌شود چرا مانع حضور سرمایه گذاران برای مشارکت در بخش‌های اقتصادی می‌شویم.

کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.