به گزارش خبرنگار گذراقتصاد، امروزه هوشمصنوعی با سرعتی فزاینده در زندگی جوامع مختلف و خدمات رسانی به مردم نفوذ کرده است به طوری که فرهنگ سازی استفاده از فناوریهای جدید به یک روش توسعه تکنولوژی تبدیل شده است از این رو به طور قطع در سالهای پیش رو، فعالین صنعت مالی که به سراغ استفاده و توسعه هوشمصنوعی در کسب و کار یا سازمان خود نروند، با چالشهای متعددی روبهرو خواهند شد.
در همین رابطه سارینا آوایی در نشست خبری و تخصصی رویداد بانک و بیمه با محوریت توسعه بانکداری و فناوری مالی «فناوریهای نوین در صنعت بیمه» و چشم انداز بازارها و روندهای جهانی، گفت: این رویداد همسو با فناوری وتکنولوژی است؛ فعالان صنایع مختلف به ویژه صنعت مالی کشور بدنبال تحول دیجیتال هستند از این رو باید در ابتدا مفهوم ادبیات تحول دیجیتال به وضوح مشخص شود اطلاع رسانی و آگاهی رسانی در این خصوص لازم است و در این راستا مدیران باید از این فناوری به درستی استفاده کنند.
رئیس کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه تحول در نظام صنعت مالی کشور ضروری است؛ گفت: تا جایی که مدیران در صنعت مالی کشور به دنبال هوشمندسازی سیستم این صنعت هستند و بر اساس گزارشهای رسمی مقوله صنعت و فناوری اگر همراه هم باشند میتواند به اقتصاد کشور کمک زیادی در زمینه بهره وری ایجاد کند تا صنعت بانک و بیمه رونق خاصی ایجاد شود.
وی ادامه داد: این تحول باید در ذهن مدیران به وجود آید و اگر معنای این تحول به خوبی از سوی مدیران درک نشود نمیتوان در مسیر توسعه این صنعت ادامه داد و در نهایت شیرینی آنرا به خوبی چشید.
آوایی با اشاره به اینکه امروز از سوی مسئولان و مدیران دولتی کلمه هوش مصنوعی زیاد تکرار میشود، عنوان کرد: دغدغه مدیران که تحول دیجیتال را درک کرده باشد، با نگاه مدیری که به صورت سنتی به دنبال گسترش بنگاه خود است، متفاوت خواهد بود از این رو این تحول میتواند زمینه ساز سایر تحولات در زمینه خدمت رسانی به مردم و توسعه اقتصاد باشد. صنعت بانک و بیمه دو مقوله اصلی در بخش پولی و بانکی هستند که در صورت همراهی و نزدیکی این دو صنعت به یکدیگر میتوانند به اقتصاد نیمه جان کشور روح جدیدی بدمند.
تاکید بر استفاده از هوش مصنوعی در صنعت مالی کشور
در ادامه این نشست غلامرضا فتحعلی کارشناس صنعت بانکی کشور نیز با اشاره به اهمیت ارتقای صنعت مالی کشور، گفت: خدمات مشترک بانک و بیمه به عنوان یک ادبیات جدید در صنعت مالی باید برنامه ریزی شود و در این بین موضوع بکارگیری هوش مصنوعی در این صنعت بزرگ به عنوان یکی از تحولات جدید دنیا راهگشاست به طوری که مقام معظم رهبری نیز در خصوص بکارگیری از هوش مصنوعی در صنایع تاکید بسیار دارند.
فتحعلی ادامه داد: در همین زمینه در ۲۰۲۰ دولتها و شرکتها در سراسر دنیا حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی در فناوریهای مالی سرمایهگذاری کردهاند. چراکه نیاز صنعت بانکی و بیمهای کشور به مراتب در خصوص کاهش هزینهها و افزایش بهره وری بیشتر شده است. امروز بهره وری در بانکهای کشور ما پایین است و اداره بانکها گران تمام میشود. بنا بر گزارش ها، هزینه سرباربانکها بیشتر از ۳درصد است که علی رغم تحلیل دادههای فناوری ۹۰درصد بیشتر از طراحی و اجرائیات سنتی است، اما باز هم در خصوص استفاده از تکنولوژی و هوش مصنوعی در صنعت مالی کشور نیاز به گسترش و فرهنگ سازی درباره ورود بیشتر فناوری به این صنعت است.
این فعال صنعت بانکی تاکید کرد: هوش مصنوعی با ارائه دادهها و الگوریتمی میتواند ریسکهای تقلب در نقدینگی، عملیاتی، اعتباری و نرخ بازار را مشخص و ارائه دهد. امروز در برخی از بخشهای صنعت مالی کشور با استفاده از هوش مصنوعی، ۶۵ درصد از تسهیلات اعطایی را اعتباربندی کردهاند. فرهنگ به کارگیری هوش مصنوعی و فناوریهای جدید در صنعت مالی و بیمهای کشور نیاز اساسی است.
کاهش هزینههای بیمهای با فناوریهای جدید
دراین نشست موسی رضایی میرقاعد، کارشناس صنعت بیمه ای با توجه به ضرورت توسعه صنعت مالی کشور، گفت: امروزصنعت بیمه کشور با استفاده از فناوری دیجیتال توانسته با هوشمندسازی سیستم اداره این صنعت، اسناد بیمهای را تهیه و تنظیم و نگهداری کند که این موضوع تا بخش زیادی از هزینهها را کاهش داده است.
این فعال صنعت بیمه کشور با اشاره به توسعه فناوری در این صنعت، گفت: در حال حاضر با فراگیری فناوری در این صنعت و به کارگیری از هوش مصنوعی به زودی شخصی سازی در صنعت بیمه فراگیر میشود به طوری که افراد برای دریافت خدمات بیمهای نیاز به حضور در دفاتر بیمه را نخواهند داشت و بدون حضور در شعب بخش زیادی از فعالیتهای بیمهای انجام خواهد شد که تحول سهم زیادی در توسعه سایر بخشهای اقتصادی خواهد داشت.