• امروز : شنبه - ۱ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 21 December - 2024
1
وزیر ارتباطات اعلام کرد؛

برنامه‌ریزی برای اعزام فضانورد به فضا تا ۱۴۰۷ با کپسول ایرانی

  • کد خبر : 2383
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۴
برنامه‌ریزی برای اعزام فضانورد به فضا تا ۱۴۰۷ با کپسول ایرانی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: طبق برنامه ۱۰ ساله صنعت فضایی، اعزام فضانورد با کپسول ایرانی به فضا در افق ۱۴۰۷ اتفاق خواهد افتاد و در این مسیر گام به گام پیش خواهیم رفت.

به گزارش گذر اقتصاد، «عیسی زارع‌پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایرانی اعلام کرد: پس از آزمون موفقیت‌آمیز نسل جدید کپسول زیستی کشورمان در هفته گذشته، طبق برنامه ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور، گام به گام تا رسیدن به هدف نهایی سند که اعزام فضانورد با کپسول ایرانی در افق ۱۴۰۷ است، پیش خواهیم رفت.
برنامه ۱۰ ساله فضایی ایران سال ۱۴۰۱ در شورای عالی فضایی به تصویب رسید و بر اساس اهدافی که در آن ترسیم شده بود، هفته گذشته جدیدترین کپسول زیستی تمام ایرانی با پرتابگر بومی «سلمان» به فضا پرتاب شد.

اولین کپسول زیستی مخروطی شکل ایرانی که هفته گذشته با موفقیت به فضا پرتاب شد، قابلیت تامین شرایط حیات برای موجود زنده به ورطه آزمایش گذاشته شد که این مساله رسیدن به آمادگی‌های لازم برای سفر انسان به فضا را مهیا خواهد کرد.

یکی دیگر از پیشرفت‌های فناورانه دیگر که در این کپسول، انجام خودکار ماموریت‌ است و او با دستورهایی که قبل از پرتاب برایش صادر می‌شود ماموریت خود را به سرانجام می‌رسد و سامانه‌ها در مدار ۱۳۰ کیلومتری وظایف خود را انجام می‌دهند.

برنامه راهبردی فضایی ایران دارای سه فاز است. بخش نخست به آزمایش‌های زیرمداری است که شرایطی را مهیا می‌کند تا بتوانیم پایان ۱۴۰۴ کپسول‌های یک تنی و بالاتر را با قابلیت حمل موجود زنده به مدار ۴۰۰ کیلومتری برسانیم.

بخش دوم مربوط به زیست فضایی است که تا سال ۱۴۰۷ به مرحله اعزام انسان به فضا با کپسول‌های کاملا ایرانی خواهیم رسید و اعزام اولین ایرانی به زیرمدار را خواهیم داشت.

بخش سوم، مربوط به اکتشافات فضایی است که در طی برنامه ۱۰ ساله فضایی به سرانجام خواهد رسید. به این ترتیب تا سال ۱۴۰۱ زیرساخت‌های لازم برای توسعه اعزام فضانورد ایرانی به فضا را خواهیم داشت.

نتیجه این اقدامات اکتشاف فضایی برای خودمان و درآمدزایی از طریق صنعت توریسم فضایی است. همین الان نیز ایران جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در صنعت فضایی است چرا که به همت دانشمندان در حوزه‌های مختلف فضایی مانند ساخت و طراحی ماهواره و ماهواره‌بر، طراحی و ساخت ایستگاه‌های دریافت سیگنال که در کنار یکدیگر چرخه حوزه فضایی را تشکیل می‌دهند، مجهز به تکنولوژی و فناوری بومی هستیم و به هیچ کشور دیگری وابستگی نداریم.

کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.