به گزارش پایگاه خبری گذر اقتصاد، بررسیها نشان میدهد به طور متوسط سطح تورم در ایران در ۶ سال گذشته ۵.۷ برابر شده است. بنا به اعلام مرکز آمار در دی ماه ۱۴۰۱ شاخص قیمت مصرفکننده برای خانوارهای کشور به عدد ۵۷۸.۴ رسیده است.
مسعود دانشمند، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با گذر اقتصاد در پاسخ به این سوال که افزایش نرخ تورم چه تبعاتی بر اقتصاد و معیشت مردم میگذارد؟ گفت: دولت اثرات و تبعات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را بر روی قیمت کالاها و خدمات را میدانست و با علم به ایجاد بحران جدید در اقتصاد، اقدام به چنین کاری کرد.
به گفته دانشمند، موضوع کوچک شدن سفرههای مردم به دلیل گرانی زنجیرهای در بخشهای مختلف کالاهای اساسی بسیار مهم و کلیدی است، اما نکته مهمتر تبعات این گرانیها برای سال آینده است چراکه امروز کاهش قدرت و توان مالی مردم میتواند دلیل رکود جدیدی در بخش تولید و صنعت کشور باشد و همین دومینو به سایر بازارها و در نهایت باز به کوچک شدن سفره مردم باز گردد.
وی ادامه داد: حذف ارز ترجیحی سبب افزایش قیمت نهادههای دامی، محصولات پروتئینی و محصولات مختلف شده است و از ابتدای این اصلاح تاکنون و طبق پیش بینیها تا پایان سال، افت تولید به ویژه در زمینههای گوشت و مرغ را خواهیم داشت که قطعاً با افزایش قیمتها توان خرید مصرف کننده پایین آمده و اُفت تولید را خواهد داشت.
این کارشناس مسائل اقتصادی به گذر اقتصاد گفت: مردمی که تا پیش از این از عهده حداقل هزینههای زندگی بر میآمدند حالا در حال حذف بیشتر و در حال جایگزین کردن نیازهای خود در سبد معیشتی هستند. امروز به موجب گرانی و تورم حاصل از سیاستهای اشتباه، کالاهای اساسی در بخش خوراکیها و بهداشتی، شاید به طور کامل از سبد کالایشان حذف نشده، اما بهطور محسوس حجم و تعداد آنها از سبدخانوار کاهش یافته است.