به گزارش گذر اقتصاد، رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه اصل قانون تعرفهگذاری برای پرستاران اجرا نشده است، گفت: افتتاح کلانبیمارستانها نیاز به افزایش جذب نیروی پرستاری را بیشتر کرده در حالی که با کمبود بیش از ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری در کشور مواجهایم.
محمدمیرزابیگی درباره آخرین وضعیت اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری اظهار کرد: از نظر ما اصل قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری اصلاً اجرا نشده است و صرفاً یک تا دو پرداخت علیالحساب صورت گرفته که آن هم تحت تأثیر مطالبات جامعه پرستاری از وزارت بهداشت بوده است؛ اصل قانون زمانی اجرا میشود که تعرفه خدمات پرستاری در قالب دستورالعملها و آییننامههای ابلاغی از سوی شورای عالی بیمه سلامت پرداخت شود.
وی ادامه داد: باید خدمات پرستاران در سیستم اچآیاس بیمارستانها ثبت شود و خدمات پرستاران براساس ارزش نسبی تعریف شده پرداخت شود و کارانه از محل درآمدی که از ثبت خدمات پرستاری حاصل شده به پرستاران پرداخت شود. بخشی از این درآمد صرف بیمارستان میشود و ۸۵ درصد تعرفه این خدمات باید به جامعه پرستاری تعلق یابد، اما این اتفاق نیفتاده است و این امر به این معناست که قانون تعرفهگذاری برای پرستاران اجرا نشده است و پرداختهای علیالحساب نمیتواند توجیهکننده اجرای قانون باشد.
رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: ما از دستگاههای نظارتی درخواست داریم که بر اجرای صحیح قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری که مورد تأکید مقام معظم رهبری و شخص رئیس جمهور و مصوب مجلس بوده نظارت کنند.
میرزابیگی تصریح کرد: ۱۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بابت اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در وزارت بهداشت و بیمهها مانده و به دست پرستاران نرسیده است. از این مبلغ تنها ۲۵۰۰ میلیارد تومان به دست جامعه پرستاری رسیده است.
رئیس سازمان نظام پرستاری درپاسخ به سؤالی مبنی بر جذب پرستاری در سال جاری بیان کرد: از حدود ۲۵ هزار مجوزی که برای جذب کادر درمان صادر شده مشخص نیست که دقیقا چه تعدادی مربوط به پرستاران است این درحالی است که کشور با کمبود پرستار مواجه است. از سوی دیگر دولت درحال افتتاح کلان بیمارستانها و مراکزی است که نیاز به افزایش تعداد نیروهای پرستاری را بیشتر میکند.
وی تأکید کرد: درحال حاضر نیاز به بیش از ۱۰۰ هزار نفر نیروی پرستاری برای جبران کمبود نیروی پرستار داریم.