به گزارش خبرنگار گذراقتصاد، محمدمهدی حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در نشست خبری شانزدهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات،گفت: این همایش به عنوان یکی از بزرگترین گردهمایی ها با حضور تولید کنندگان ، اساتید و دانشجویان، فعالان حوزه قیر و آسفالت برگزار می شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: همواره وزارت راه به عنوان بزرگترین مصرف کننده قیر و آسفالت است که ۴۹درصد از تولید قیر و آسفالت به مجموعه مدیریتی وزارت راه و شهرسازی تخصیص داده می شود.
حیدری گفت: مرکز تحقیقات به عنوان بازوی علمی وزارت راه موضوع کیفی سازی تولیدات در صنعت قیر را در۵۰ آزمایشگاه تخصصی مورد بررسی علمی و فناوری ها در این صنعت را بهشدت افزایش داده است .
وی با اشاره به اینکه محصول قیر ارزآور است و با صادرات این محصول می توانیم به ارزش صادراتی ۱ تا ۲ میلیارد دلاری دست یابی داشته باشیم، گفت: کشور بیش از ۳۰۰هزار کیلومتر راه دارد که موضوع نگهداری و احداث راه های جدید با فناوری های نوین برنامه ریزی و قابل اجراست.
معاون وزیر راه ادامه داد: روش های نوین در تولید و نگهداری قیر موضوعات اصلی مورد همکاری مرکز تحقیقات و دانشگاه هاست که با تعریف پروژه ها قطار فناوری در این مرکز هر چند سرعت بالایی ندارد اما در حال حرکت است.
حیدری گفت: اما تامین و تهیه چنین پروژه هایی نیاز به بودجه کافی برای تحقیق و ورود علم و فناوری در صنعت قیر و آسفالت دارد.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و تحقیقات؛ صنعت آسفالت به دنبال ایجاد و راه اندازی آزمایشگاه های تثبیت سازی برای تولید قیر و آسفالت بوده است که بخشی از بودجه آن برای توسعه فناوری در این صنعت تامین شده است.
وی تصریح کرد: برگزاری دوره های تخصصی قیر و آسفالت در حال انجام است که با توجه به حوزه نشراقدام به انتشار تحقیقات و موضوعات علمی شده است.
حیدری گفت: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با ظرفیت علمی و تحقیقاتی توان انجام پروژه های مهم روسازی و عمرانی را داردکه بحث فناوری همواره برای این مرکز به عنوان برنامه های کاربردی حائز اهمیت است.
به گزارش گذراقتصاد، شانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات ۸ الی ۱۰ آبان ۱۴۰۳ برگزار می شود.