• امروز : چهارشنبه - ۳ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
0

ایجاد ۴۸۰ میلیون دلار ارزش‌افزوده با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها

  • کد خبر : 3279
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱
ایجاد ۴۸۰ میلیون دلار ارزش‌افزوده با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها
 سرپرست معاونت پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ارزش ۴۰ میلیارد دلاری محصولات کشاورزی کشور، از افزایش ۳۵ درصدی تولید در دیمزارها خبر داد و گفت: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، شاهد افزایش ۱.۶ میلیون تنی تولید در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل بودیم که معادل ۴۸۰ میلیون دلار ارزش‌افزوده برای کشور است.

به گزارش گذراقتصاد از وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا صالحی جوزانی به نقش محوری این سازمان در توسعه فناوری‌های نوین و افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: سازمان تات با اجرای برنامه‌های راهبردی، گام‌های بلندی در جهت بهبود وضعیت کشاورزی کشور برداشته است.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری سازمان تات از صرفه‌جویی بیش از یک میلیارد دلاری ناشی از تولید ارقام گیاهی و هسته‌های بذری و بیش از ۳۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی از طریق تولید فرآورده‌های زیستی مانند کودها و آفت‌کش‌های زیستی خبر داد و گفت: تولید واکسن‌های دام، طیور و آبزیان توسط این محققان سازمان نیز منجر به صرفه‌جویی بیش از ۴۰۰ میلیون دلاری شده است.

وی با اشاره به کاهش مصرف آفت‌کش‌ها بین ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه‌هزار تن در سال، این اقدام را گامی مهم در جهت حفظ محیط زیست و سلامت محصولات کشاورزی دانست.

صالحی جوزانی به دستاوردهای علمی و فناورانه سازمان تات اشاره کرد و اظهار داشت: این سازمان موفق به معرفی بیش از یک هزار رقم زراعی و باغی شده است که سالانه به طور میانگین ۵۰ رقم جدید به کشاورزان معرفی می‌شود.

وی خاطرنشان‌کرد: همچنین ۹۸ درصد هسته‌های اولیه بذری گیاهان زراعی و ۱.۵ میلیون عدد تخم چشم‌زده آبزیان در کشور توسط تات تولید شده است.

این مسئول از انتقال ۳۰ دانش فنی در حوزه تولید کودهای زیستی، عوامل مهارگر زیستی و پروبیوتیک‌ها خبر داد و افزود: با اصلاح نژاد مرغ بومی، تولید تخم مرغ از ۶۰ به ۱۸۰ عدد در سال افزایش یافته است.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری سازمان تات همچنین به نقش این سازمان در حفاظت از منابع ژنتیکی کشور اشاره کرد و گفت: این سازمان مسئولیت حفاظت، احیاء و مدیریت بیش از پنج میلیون نمونه منابع ژنتیکی گیاهی، جانوری، میکروارگانیسم‌ها و حشرات را بر عهده دارد که بیش از ۸۵ درصد منابع ژنتیکی کشور را شامل می‌شود.

وی همچنین از راه‌اندازی مرکز داده کشاورزی و توسعه سامانه‌های هوشمندسازی کشاورزی، نیاز آبی محصولات، تناسب اراضی و پهنه‌بندی نیازهای گرمایشی و سرمایشی محصولات گلخانه‌ای خبر داد و افزود: این سامانه‌ها نقش مهمی در افزایش دقت و بهره‌وری بخش کشاورزی ایفا می‌کنند.

صالحی‌جوزانی به تدوین الگوی کشت محصولات زراعی کشور در سال ۱۴۰۲ و برنامه‌های در دست تدوین برای محصولات باغی، دامی و شیلاتی اشاره و تصریح کرد: این الگوها به افزایش بهره‌وری و مدیریت بهینه منابع کمک شایانی خواهد کرد.

وی با اشاره به توسعه زیست‌بوم‌های آموزشی و ترویجی گفت: با ایجاد پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، بزرگترین زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشاورزی در کشور شکل گرفته است. این پارک با ظرفیت پذیرش ۲ هزار شرکت و یک‌هزار و ۳۳۵ مزرعه الگویی- ترویجی، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های نوین کشاورزی ایفا می‌کند.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری سازمان تات در پایان با اشاره به برنامه‌های آینده این سازمان، از توسعه شبکه آموزش کشاورزی، نهضت تولید محتوای آموزشی و ترویجی و حضور مؤثر پژوهشگران در عرصه‌های تولیدی به عنوان اولویت‌های این سازمان خبر داد.

کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.